Energiecoach

Energiecoach bij je thuis


stappen zetten voor een duurzaam huis

Energiecoach

Wat zijn jouw woonwensen?

Een lagere energierekening, meer comfort, van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Wat zijn jouw wensen? Wat levert het meest op en hoe weet ik zeker dat maatregelen zorgvuldig worden genomen?
Woon je in de gemeente Epe? De energiecoach helpt je verder.

Huis, energiebruik én wensen

De energiecoach helpt je bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. De energiecoach heeft een basistraining afgerond, zie hen als de buurman of buurvrouw met kennis. Ze helpen  je keuzes maken en daadwerkelijk maatregelen te nemen. Zo wordt energiebesparing laagdrempelig én aantrekkelijk.

Energiecoach
De energiecoach helpt je bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Energiecoach
 • 1
  Meld je aan

  Meld je aan. Wij mailen je dan eerst de toegang tot jouw persoonlijke online Hoomdossier.
  Dat levert je direct een helder overzicht.

 • 2
  Hoomdossier

  In jouw persoonlijke dossier vul je de gegevens van je huis in. De energiecoach kan met je meekijken. Daardoor krijgen jij én de energiecoach al een aardig beeld over de situatie van je huis en wat er in de komende tijd nodig is om je huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. Een handige voorbereiding op jullie gesprek dus.

  Geen online dossier?

  Lukt het niet je persoonlijke dossier in te vullen? Geen probleem, dan doe je dat samen met de energiecoach tijdens jullie afspraak.

 • 3
  Gesprek bij je thuis

  De energiecoach bekijkt samen met jou je huis en je energiegebruik. Hij inventariseert jouw vragen en denkt mee over de oplosssing. De energiecoach kan jouw online dossier inzien, en zo kun je samen bespreken wat je alvast kunt doen om je woning voor te bereiden op een energiezuinige, aardgasvrije toekomst.

  • Wat kun je nu al doen?
  • Wat levert geld op?
  • Waar moet je rekening mee houden?

  Je krijgt informatie en tips die passen bij jouw situatie en je wensen.

 • 4
  Persoonlijk stappenplan

  Na afloop mailt de energiecoach je basisadvies met een samenvattend rapport en een stappenplan. Ook eventuele vervolgacties staan daarin gemeld. Met dit rapport heb je een persoonlijk actieplan voor je huis met:

  • de huidige situatie van je huis
  • kansen van energiebesparende maatregelen
  • kosten en baten van die maatregelen
  • evt. een meerjarenplanning wanneer je de werkzaamheden gaat uitvoeren.

Subsidie

Het mooie is dat er op het gebied van energiebesparing en energieopwekking tal van subsidiemogelijkheden zijn. De energiecoach wijst je in het gesprek op die subsidiemogelijkheden en helpt je je weg te vinden in het subsidielandschap.

Warmtecamera

Bij een afspraak aan huis wordt eventueel met de warmtecamera een warmtebeeld van uw huis gemaakt, zodat je direct kunt zien waar de meeste warmte in je woning verloren gaat. Door je woning energiezuiniger te maken en goed te ventileren verbeter je het comfort in je huis.

Mogen wij ons even voorstellen?

Ger van Boxtel
Ger van Boxtel
energiecoach
Harri Reezicht
Harri Reezicht
energiecoach
Dit advies is gratis. Je zit verder nergens aan vast.

Energiecoach aanvragen

De energiecoaches helpen inwoners geheel onafhankelijk en gratis met informatie over de energiebesparingsmogelijkheden in je eigen woning.