Stappenplan zelf energie besparen

Stappenplan zelf energie besparen

Stappenplan zelf energie besparen

De gemeente Epe wil in 2050 niet meer energie verbruiken dan we duurzaam opwekken. Dat betekent dat we dan CO2-neutraal zijn. We gebruiken dan geen aardgas meer om te verwarmen. Hoe minder energie we gebruiken, hoe minder we duurzaam op hoeven te wekken. Dat is dus de eerste stap. 

De volgende zaken kunt u zelf doen om in 2050 CO2-neutraal te zijn:

1. Energie besparen door te isoleren en ventileren

De eerste stap om het doel te halen om in 2050 CO2-neutraal te zijn, is energie besparen. Dit kunt u doen door minder te verbruiken, maar ook door te isoleren en ventileren. Lees op de website van het Regionaal Energieloket(link is extern) meer over isoleren en ventileren. Een energiecoach kan voor u een warmtefoto maken om te kijken waar u uw woning beter kunt isoleren. Tijdens een energieadvies kan een energieadviseur u adviseren over wat u kunt doen om uw woning duurzamer te maken.

2. Zelf duurzame energie opwekken

Woningeigenaar

Als woningeigenaar kunt u ook zelf energie opwekken door zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Bekijk via Zonatlas(link is extern) of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Voor vragen over uw mogelijkheden voor zonnepanelen of andere manieren om uw woning te verduurzamen kunt u  terecht bij het Regionaal Energieloket(link is extern) voor informatie of een afspraak.

Bedrijf

Als ondernemer kunt u bij de Omgevingsdienst Veluwe IJssel(link is extern) terecht voor meer informatie en gratis advies over zelf zonnepanelen plaatsen. Taskforce zonne-energie(link is extern) van Omgevingsdienst Veluwe IJssel geeft onafhankelijk advies aan bedrijven in onder andere Epe bij het uitvoeren van zonne-energie projecten.

Dak niet geschikt voor zonnepanelen

Als uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen, kunt u deze ook op de grond plaatsen. Hiervoor heeft u een vergunning nodig. In onze flyer leest u alles over de regels voor zonnepanelen bij woningen en bedrijven.