dakisolatie

Dakisolatie


Isoleren van dak, zolder of vliering van binnenuit

dakisolatie

Energiebesparen in zomer en winter

Warme lucht stijgt op en gaat naar de bovenste verdieping. Bij niet-geïsoleerde daken gaat deze warmte daar verloren door het dak zelf en door naden en kieren. Het isoleren van het dak zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft. En dat het niet meer tocht bij de aansluitingen van het dak.

Behaaglijkheid en comfort

In de zomer blijft de warmte juist buiten door de isolatie. En zorgt voor een koelere werk- of slaapplaats. Een gevoel van behaaglijkheid en comfort door de gehele woning is een groot voordeel van dakisolatie. Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor verschillende manieren van isoleren: van binnenuit (zolder- of vlieringisolatie) of van buitenaf (bijvoorbeeld bij het vervangen van de dakpannen).
In deze actie zit het isoleren van de zolder van binnenuit.

Voor dakisolatie is subsidie beschikbaar

Dakisolatie levert een flinke energiebesparing op. Daarbij wordt je huis er comfortabeler van. Dakisolatie is helemaal interessant als de ruimtes op de zolderverdieping veel gebruikt worden, bijvoorbeeld als werkkamer of studeerkamer. Als er vaak warmteoverlast in de zomer is biedt dakisolatie een grote comfortverbetering. Voor het isoleren van het dak is subsidie beschikbaar.

dakisolatie
Met goede isolatie van je huis, bespaar je direct op je gasrekening.
Tijdens deze actie helpen wij je.

Veelgestelde vragen

 • 1
  Hoe wordt een schuin dak geïsoleerd?

  Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor verschillende manieren van isoleren: 

  Hellende daken

  Hellende daken worden vaak van binnenuit geïsoleerd. Hierbij wordt een isolatielaag van 10 tot 15 cm vlaswol, minerale wol of harde isolatieplaten (PIR) van binnen tegen het dakbeschot aangebracht en vervolgens afgewerkt met een damp remmende laag en gipskartonplaten (al dan niet met stukwerk). 

  Mochten de dakpannen aan vervanging toe zijn, dan is het aan te raden om het dak aan de buitenkant te isoleren. Hierbij komt het dak wel iets hoger te liggen. 

  Een andere optie is vlieringisolatie: de vloer van de vliering wordt dan geisoleerd. Het dak blijft ongewijzigd. Als de vliering verder niet wordt gebruikt, kan kan dit een eenvoudige optie zijn.

 • 2
  Hoe kan plat dak worden geïsoleerd?

  Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor verschillende manieren van isoleren: 

  Platte daken kunnen het beste van buitenaf onder de dakbedekking met drukvaste hoogwaardige isolatieplaten geïsoleerd worden. Hiervoor is het nodig om ook de dakbedekking te vervangen. Het isoleren van bitumen daken van binnenuit kan tot grote bouwfysische problemen leiden en wordt daarom afgeraden. 

  Mocht de dakbedekking in goede staat zijn, kan het dak ook volgens het omgekeerd dakprincipe geïsoleerd worden. Hierbij worden speciale isolatieplaten (xps isolatie) op de dakbedekking gelegd en verzwaard met een grindlaag tegen het opwaaien. 

Hoe werkt deze actie?

Dakisolatie van binnenuit zit ook in deze actie woningisolatie. Van inschrijven tot uitvoering van de werkzaamheden. Wij helpen je.

1

Inschrijven actie

2

Afspraak thuis

3

Persoonlijke offerte

4

Uitvoering isolatie

5

Ben je tevreden?

In samenwerking met bedrijven uit de buurt.

Bespaar met deze isolatieactie

Met isolatie geef je je huis een extra laag die warmte en kou goed tegen houdt. Je maakt je huis behaaglijker in de zomer en de winter. Meer warmte vasthouden in de winter betekent een lager gasverbruik. Een goed geïsoleerd huis blijft in de zomer langer koel. Minder energiegebruik betekent ook: een lagere CO2-uitstoot. Wel zo duurzaam!