Spouwmuurisolatie

 • Voor wie is spouwmuurisolatie interessant?

  Spouwmuurisolatie is interessant als u een woning heeft met een bouwjaar tussen ca. 1920 en 1976. In deze periode werden spouwmuren nog niet standaard geïsoleerd bij de bouw. Tussen 1970 en 1976 kregen nieuwe woningen soms wel een geringe spouwmuurisolatie. Deze kan soms worden nagevuld. Woningen van vóór 1920 hebben doorgaans geen spouwmuur.

 • Is spouwmuurisolatie iets voor mij?

  Overweeg je spouwmuurisolatie, vraag dan een offerte aan op deze website.

  Een specialist komt dan langs en onderzoekt de spouwmuur met een endoscoop. Hiervoor boort hij enkele gaatjes in de voegen van de buitenmuur. De technisch specialist kijkt wat de breedte van de spouw is en of er metselresten aanwezig zijn die het isoleren kunnen bemoeilijken.

 • Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd?

  Voor het isoleren van de spouwmuur boort het uitvoerende bedrijf in een regelmatig patroon gaten in de voegen van de gevel. De boorgaten worden na het inspuiten van het isolatiemateriaal weer netjes gedicht. Het isolatiebedrijf zorgt dat ventilatie van kruipruimtes of andere ruimtes geborgd blijft. Om te voorkomen dat het isolatiemateriaal eventueel in de spouw van een aangrenzende woning verdwijnt, brengt het bedrijf spouwscheiders aan. Als uw buren gelijktijdig dezelfde isolatie laten aanbrengen, zijn spouwscheiders niet nodig.

 • Is er subsidie beschikbaar?

  Voor het isoleren van uw woning is subsidie beschikbaar.
  Het Rijk maar ook gemeente Epe stelt subisidie beschikbaar.

  Ook zijn er diverse leningen beschikbaar voor de verduurzaming van uw huis.

 • Wat is natuurvriendelijk isoleren?

  Spouwmuurisolatie is een goede, effectieve manier om het huis te isoleren en de energiekosten te verlagen. In de spouwmuur kunnen vleermuizen zitten. Als de spouw gevuld wordt met isolatiemateriaal, kan de verblijfplaats van vogels of vleermuizen worden verstroord. Het is daarom belangrijk dat de spouwmuur op een natuurvriendelijke manier wordt geïsoleerd.

  In deze actie werken we met bedrijven die gecertificeerd zijn om natuurvriendelijk te isoleren en die hanteren de volgende werkwijze:

  1. Natuurvrij maken van de spouw door plaatsen van exclusion flaps
  2. Een vervangend woonverblijf aanbrengen
  3. Uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden

  Er wordt rekening gehouden met het broed- en winterslaapseizoen van de mogelijke aanwezige dieren.